Startelvan: Martin, Per (K), Andreas R, Christoffer, Simon, Sebastian, Philip, Colin, Edvin, Johan och Arizio.
Avbytare: Alfred, Pelle, Marco, David och Mikael.
Lagledare: Putte Persson och Luís Alter.

0-3 Colin Ram (60)
0-4 självmål (63)
0-5 Philip Erlandson (68)
1-5 Zlatan (72)

Idag fick Andreas Rådström debutera bredvid Kigge som i sin tur gjorde säsongsdebut, Per ut till höger och försäsongens stora överraskning Simon till vänster bildade försvarslinjen. På mitten fick Sebastian, Philip och Colin chansen, på topp gjorde nyförvärvet Arizio debut till vänster, Edvin till höger och Johan i mitten.

Vi gör en riktigt bra match, där vi kontrollerar matchbilden mer eller mindre totalt under första halvleken. Redan i den 1:a minuten kom Per längs sin högerkant och slog ett inlägg som touchades utanför. Vi behövde bara ytterligare två minuter innan nästa läge kom och det var efter en fin boll från Edvin till Colin som kom fri men målvakten hann ut och räddade till hörna. I den 5:e minuten prickade Colin stolpen med ett skott utanför straffområdet, och i den 8:e minuten kom till slut första målet i ett anfall som började långt nere i vårat försvar, bollen kom till slut till Sebastian som hittade Johan och 0-1 var ett faktum.

Killarna fortsatte att följa tränarens direktiv och vi fortsatte att skapa bra chanser. Men det skulle dröja fram till den 22:a minuten innan 0-2 kom, och på vilket sätt sedan! Sebastian fick till en riktigt snyggt mål när han snett utanför straffområdet placerade bollen i krysset, kandidat till säsongens mål!

Killarna fortsatte att köra på och tränarens spelidé följdes i bästa mån och trots att vi har mest tränat den defensiva delen av spelidén så skapade vi massor med chanser. Vi fick se några intressanta kombinationer som hade och kanske borde ha resulterat i flera mål. Hemmalagets målvakt tvingades spela rätt högt då deras backlinje stod högt upp, detta gjorde att han hann ut ett antal gånger och antingen avvärjde eller så stod han rätt och gjorde sig stor och gjorde några räddningar. Han stod för en kanonräddning i den 30:e minuten när Sebastian slog en fin frispark.

Inför andra halvlek kom Alfred in mellan stolparna, Marco kom in istället för Kigge. Vi inledde starkt denna halvlek också och skapade en del hörnor, Johan hade en nick strax över i den 47:e minuten. Två minuter senare hade Johan ett skott utanför. I den 52:a minuten var Arizio på väg att rinna genom innan han fälldes i mitt tycke men dagens domare hade inte samma uppfattning. Minuten senare testade Colin med ännu ett skott utanför straffområdet som målvakten räddade.

Sakta men säkert så föll vi in i hemmalagets tempo och spelidé och vi hade inte samma tålamod i speluppbyggnaden, utan det blev en mer upp och ner fotboll, med det menar jag direkt till anfall och sen ner och försvara och upp igen till anfall. Både Micke och Pelle kom in efter en 15-20 minuter.

0-3 kom i den 60:e minuten, nyförvärvet Arizio frispelade Colin som petade bollen förbi en utrusande målvakt och kunde sedan lätt rulla in bollen i mål. Bara två minuter senare så hade Arizio en ny fin boll denna gång till Edvin men denna gång hann målvakten ut och räddade. 0-4 skulle komma minuten efter via ett självmål, jag höll på och anteckna chansen innan och missade målet helt, det enda jag kan säga är att Edvin var sista Västanvik spelaren på bollen innan försvararen skickade in bollen i eget mål.

Runt den 65: e minuten fick vi en dubbelhörna och på den andra nickade Micke i ribban och returen nickades av Marco men bollen räddades på mållinjen. Men 0-5 skulle komma kort därefter, Micke slog en fin boll på djupet till Philip, målvakten hann först men tappade bollen och Philip kunde behärskad rulla in bollen i det tomma målet!

Några byten gjordes efter 0-5 målet och laget hann inte omorganisera sig och det tog hemmalagets målkung tillvara när han kom ensam mot Alfred och satte 1-5.

Matchens sista 15 minuter var mer en transportsträcka där vi mäktar med att skapa ytterligare målchanser, en som David hittade Micke men bollen smet utanför stolpen. Edvin hade också en bra frispark som målvakten gjorde en fin räddning på. 1-5 blev slutresultatet! En mycket fin match och en riktigt skön seger!